Welkom. Doelstelling. Voeding. Producten. Prijs Opbrouw. Contact.

© 2013 Voedsel Puur & Zuiver

Voedsel Puur & Zuiver

Voeding Weetjes:


Bananen, Komkommers, en courgettes


Bananen, Komkommers en Courgettes zorgen voor de mannelijke seksuele organen.

Bananen bevatten 3 natuurlijke suikers: namelijk sucrose, fructose en glucose gecombineerd met vezels. Een banaan geeft een snelle energiestoot. Onderzoek geeft aan dat het eten van 2 bananen net zoveel energie levert als een flinke workout van 90 minuten. Het is geen wonder dat banaan het meest gegeten fruit is voor atleten die op topniveau sporten. De banaan levert niet alleen energie maar het voorkomt ook ziektes. Bijvoorbeeld:


Depressiviteit:

Na intensief onderzoek onder mensen die leden aan depressiviteit voelde het merendeel van de mensen zich beter na het eten van een banaan. Dit komt omdat bananen en stof bevat wat Tryptophan wordt genoemd. Dit is een proteïne wat het lichaam omzet in Serotonin, wat zorgt dat je ontspant, je humeur bevordert en over het algemeen zorgt dat je je beter in je vel voelt zitten.


PMS:

Laat die pillen maar staan ….eet een banaan.

Het Vitamine B6 bevat gereguleerde bloedsuikerspiegels die van invloed zijn op je humeur.


Anemia:(vergeetachtigheid)

Het hoge niveau van ijzer in een banaan kan er voor zorgen dat de productie van Hemoglobin in het bloed toeneemt en zo vergeetachtigheid kan laten afnemen.


Bloeddruk:

Deze tropische vrucht is extreem hoog in Potassium en laag in zout en zorgt dus voor een perfect middel tegen hoge bloeddruk.

Dit heeft er voor gezorgd dat in Amerika is toegestaan dat men mag zeggen dat er  bewijs is dat bananen het risico op hoge bloeddruk en beroertes doet verminderen.


Energie voor de hersenen:


200 studenten in Engeland die examen moesten doen zijn gevolgd en getest nadat zij een banaan aten bij het ontbijt en lunch, om te bewijzen dat de hersenen een energieprikkel zouden krijgen. Het onderzoek wees uit dat de pupillen alerter reageerden.


Obstipatie:


De vezels in de banaan helpen de beweging in de darmen te bevorderen zodat een normale stoelgang wordt bevorderd, zonder naar een laxeermiddel te grijpen.    


Muggen beten:

Wrijf een bananenschil over de muggenbeet voordat je naar een crème grijpt. Het laat de zwelling en irritatie afnemen en werkt verzachtend. Het is belangrijk om de banaan toe te voegen aan ons voedingspatroon.